Intagninsprov i morron :s

Heej :)


Imon = intagningsprov :s
Jag borde ju inte vara nervös men dt är jag. Dessuuutom, viisst jag inte ens tiden :s försökte ringa Fredrika men hon är kvar i NY :O
men ringde Rebecka, det  blev ett litet missförstånd där ibörjan. typ såhär:

- Hej det är Rebecka
- Hej jag heter Ulrika
- Nej det är rebecka
- Ja?
- Jag heter inte  Ulrika
- Nej men jag sa att jag hette Ulrika
(SKRATT)
- Okej förlåt. trodde du fråga om jag var Ulrika.

HAH! Lite jobbigt där i början. fick iaf veta att det var 14.45. Elsi och (kanske) gabbi ska följa med ; ) Elsi ska ju inte gå med Selma : /
Smufflan  ska ju få vaalpar :) <3
(KANSKE)
iaaf..
jag o gabbi o elsi har bakat Snoddas :) Meh dt va baah jag o  Gabbi som slicka skedarna! :  ) <3
Nu sitter vi o proppar våra magar med sånt osunt ;) Sen åt vi också cheese sticks elr wtf de  heter.
Ostkrokar säger Gabbi nu ;)

Men ha dt bra o kommentera lycka till :) <3

Agility + Lydnads träning

Hejsan, alla glada :) 

Wilma & jag stack ut till ÄBK för att träna lite agility! :) 
Fanns inte så många hinder ute, så jag körde på 3 hopphinder , en balansbom och ett A. A-et var helt sjukt glidigt så kontaktfälten var lite jobbiga att träna. Men vi körde på och i slutet gick det bra! :)
Jag var helt själv på hela banan , vilket var superskönt! 
Dock märkte jag att Wilma var ovanligt trött, och jag med för den delen. Mellan hindrerna var det segt och också på balansbommen. Inte på a-et för wilma bara gled :p


När jag börjar hjälpa wilma med kontaktfälten så går det inget bra. säger jag istället; Trampa! så trycker hon med tassarna, den sötnöten! :)

När Wilma var lite för trött tog vi vattenpaus. Jag har faktiskt märkt att wilma tycker det är roligare om man vänder vattenskålen uppochner, typ så det blir som en vallgrav runt om. Då dricker hon gärna! :) 

Jag gick över till andra sidan planen för att träna lydnad! Wilma var duktig men stackarn ville inte ligga ner i snön! Så jag tränade lite sitt och lite , lite ligg och inkallning. Hon lyssnade jätteduktigt trots störningar som; Kråkor , skator, bilar, människor, hundar och en & annan hare. Lite småstolt, faktiskt! :p

Sen ringde jag mamma och hon kom o hämta oss. En utslagen Wilmis somnade nöjt i mitt knä. 

Nu ligger hon i en av korgstolarna och drömmer. Både ljud och rörelseeffekter som; Vifta på svansen, snarka, skälla och gnälla förekommer i hennes dröm. Jag kan ju bara undra vad hon drömmer! :) 

Nu ska jag ta och gå ut en sväng. Ha dt bra! :)

/ Ullis 

I Ängelholm

Hej! 

Nu är jag i Ängelholm efter en underbar vecka i Verbier! Skidor och pudersnö och vovvar, kan inte bli bättre!
Wilma har blivit lite olydig. Min brorsa har inte gått ut o gått med henne, bara släppt ut henne så visslar dom in henne sen. Jahapp, där ser man. Bara oträna.

Kommer hem på lördag och söndag är intagnisnprovet!! Jag är så jäävla nervös. Tänk om jag inte kommer in... inte hela världen tänker ni men för mig är det ju det!
Wilma är ju min värld. =)

Morr, jag kommer hem på lördag som sagt och jag har ingen dag o träna på. Smälter snön bort här ska jag åka u to träna på ÄBK!

För övrigt sitter Wilmas slalom nästan helt perfekt nu. Är så glad! Det enda jag behöver träna lite på (jag ska ju träna på allt men... ) är högerslalomen som kan bli lite hackig. Men wellwell, den funkar. 
Fredrika är NY! Är så himla avundsjuk. Dit vill jag också! =P
Kontaktfälten börjar kännas säkra nu också, dessutom ligger gungbrädan fint! Jag är så glad att Wilma är så arbetsvillig :} För jag älskar ju agility, och wilma också, så det  är kkanske därför det går bra! Och så har jag ju fått massa hjälp av Fredrika & de andra :) 

Jo förresten, Fredrika, läste ditt inlägg om man kan lära hunde lyfta baktassarna, haha, ja det  kan man! :) Har en tricksbok där det står. Den kan du få låna ;}

Har typ massa plugg jag inte gjort, men jag orkar inte. Nu fokuserar jag på agilityn och Inger Udd får vänta!:) Mihihi, upprorsbenägen! 

Förresten, vi åkte ju hundspann! Massa bilder kommer snart! Det var underbar att åka i verbier. Hundarna var supersöta. Var en vit jag fastnade för speciellt, som lät som en säl. 
typ:

"årööh, åräöhh"

mamma sa att den var hes. Så kan man ju också se det!

Ska träna med Fredriika nån dag. Får ringa henne sen ! =O

Skabben har inte visat några tecken på att vilja vara i Wilma. Inte i Swea heller. Men morrmorr vad jag är sur på Kristina... jag fattar mig ite bara på henne alltså! Nu ska Elsas Alla hundar behandlas vilket blir...

2000+ ... 

ska kanske inte strunta i Inger Udda i alla fall !! (;

ha dt bra, 

kramar , Ulliss <3

Påsklov :)

Hejsan svejsan :)

Nu är det snart dags för mig att åka hem från vebban . Men jag har iaf haft ett par jätteroliga & fina dagar.. tyvärr utan Wilma , men istället med mina kusiners mellanschnauzer valp Zesty. :}
Hon är jättegullig men stjäl gärna godis & smör och pannkakspulvermix ;)
Jo,
vi alla satt o spelade kortspel (man har inte mycket annat att göra förutom att sitta vid datan, åka skidor o spela kort.) och alla trodde Zesty var där. Men sen när vi slutade så var hon inte där. Nehej...
så Alice gick och kollade runt lite. Sen gick hon ner i matförrådet och möttes med en smörig och pannkakspulvrigmixig liten 8 månaders mellanschnauzer valp vid namn Zesty. Hon sprang ut ur förrådet och började slicka sig i skägget för att få tag i lite smör.


"In i duschen"

Sen när vi duscha henne, så jagar hon vattenstrålen vilket inte är så lätt att ha o göra med. Så det tar ett tag o duscha henne.
Vilket vi fick göra typ 5 gg den dagen. Snö och smör spolades ner i mängder den dagen kan jag bara säga.

Ja sen, så bakade jag & Alice muffins ur e skitdålig kokbok (för 3 åringar) med massa bilder, typ ingen text. Kan också säga att glasyren inte riktigt blev som den skulle...
Och sen säger min mamma;

(viskar) - Alice, kom ett tag.

Alice gick till mamma. Och jag med (nyfiken :p).
Mamma sa; gå ner i erat rum.
tror zesty har varit där.

Jaha?

vi går ner och möts först av en liten sönderslickad och halv tuggad hallonbåt vid tröskeln.
sen går vi in och ser lite godis här & var. jag kollar i min väska där det låg några bitar godis, de som innan var typ 2/3 godis.
Överallt ligger det också lite vatten på golvet. Det mysteriet är inte löst ännu men vi misstänker att hon varit uppe i alice vattenglas ;}



Behöver jag säga mer?

Nej.
och i morron ska vi åka hundspann :) ska bli skojigt, tycker iaf jag.. :p


Hejdå, & gonatt, glad pååsk :)


ps, söndag = intagningsprov, önska mig lycka till

FÖRBANNAD!

Hej!

Jag är så jävla förbannad. 
Idag, vi hade precis haft engelska och jag skulle ha bildprofil. Jag ser Fredrika utanför bildsalen och ringer i telefonen. Hon kommer fram till mig och säger att det är lite stressigt just nu.
Jaha? vadå? undrar ju jag.
Jo, Elsas hund Eddie har fått SKABB! (stora bokstäver nödvändigt) 
AV VEM? 
Såklart, Tammie. I helvete också. Om Wilma får det dödar jag tina, seriöst. och inte nog med det, hon vägrar betala Eddies räkning. Jaha, stackars elsa! Hennes andra hund har blivit biten i nosen av en fcking huggorm och mår dåligt. Snacka om jobbigt läge.
Jag var helt jätterädd och okoncentrerad och kunde inte koncentrera mig på bilden idag. Förstoringen får vänta till allt är över.
Om Wilma har skabb kanske jag inte kan gå på kursen. Fan också. Taskigt att träna med sin "skabbiga" hund. : \ 
Wilma har som tu rär inte visat ngra tecken på skabb. Tack, alla "skabbgudar" :)
Okej, men jag är fortfarande förbannad på Tina! Jäkla skit alltså. Stackars Elsa. Alla sa att Fanny W's hund Bonnie hade skabb. Men jag snackade lite med Fredrika i tel, och hon sa ; Nepp, hon hade inte det.

Tackar till skabbgudarna igen.

Snackade också med Angelica. Embla hade som tur är itne heller skabb. Så den enda vi vet om nu är ju Eddie, och Tammie.

Imorgon sticker ja till Verbier :) ingen träning på ett tag för mig alltså. Men kanske tränar lite i Ängelholm (ska dit också :) ) 
Ok, 

Pussar & Kramar från en förbannad Ullis :) <3

Söndag

Söndag. Idag är det söndag. En tråkig dag.

Igår sov jag, gabbi, vendipendi och såpa över hos Elsi. Såpa sov inte över för hon skulle typ på nån scoutgrej tidigt på morgonen. Jag o gabbi vad huuur flummiga som helst och vi gick ut o tog massa foton när vi stod på händer. Jag kommer inte riktigt ihåg mer av den delen, när man flummar så typ tappar man kontrollen, i alla fall jag o gabbi :)
Sen typ gosade jag med Selma hela tiden! :) Märklig hund det där, gillar mig inte utomhus men inomhus är jag sjukt populär. :)
I alla fall så blev alla helt galna när björn gustafsson kom in :D Haha, han är ju tuff , säger gabbi :)
Sen så låg jag o gabbi o flumma ett tag så jag är rätt trött :O
När vi vakna så tog vi ut vovvarna, Ludde, Wilma, Stella och Selma :) Wilma badade :O Sen darrade hon ett tag. Men WIlma lydde mig i alla fall hyfsat! :) O lille Selma fick inte vara lös. Hon kanske ska träffa sin "blivande man" på onsdag! :)
Ludde har förresten blivit jätteduktig på agility. Funderar bara på att säga till Elsipelsi att LuddeKudde kan vara med istället för Smilla! :p
Sen var jag på påskmarknaden.. typ en halvtimma. Sen åkte jag hem.. jag orkade inte vara kvar . Var så mkt folk... :p
Vovvarna är übertrötta. vet inte varför.
:o

Ha dt bra och kika på bilderna nedanför! :) image9

Brrrr.. .?

Fredag

Hej. 

Idaag är det fredag. Fredag= ut-o-promenera-med-hundar-och-kompisar- dag
Inget undantag. Inte idag heller ;)
Vi tränade liite agility. Men med 7  hundar på en MAX 30 m stor yta och typ 6-8 hinder är det inte särskilt lätt. Så jag o Wilma höll oss lite avsides o tränade kontaktfält och lite lydnad istället.
Sen skulle vi gå promenixen. Men mina promenadpolare orkar inte gå så långt, så de gick åt ett håll och jag o Vendela med Wilma & Ludde gick en långis vid vattnet ! Ludde fick rådamp & börja skälla på en staty. Så jag lyfte upp honom och dom blev kompisar :) Statyn fick till o med en liten, försiktig PUSS på armen :)
Sen, efter typ 1 timme var vi hemma igen och jag fick kasta båda smutsgrisarna i badet. Så Wilma fick bada i alla fall (:
Kan berätta lite mindre roliga grejer som hänt; 

Mamma och jag skulle rensa Wilmas öron. Det visar sig snart att en jobbig, elak infektion har kommit på besök  i ena örat. Mamma skulle klippa bort håret runt om för att kunna hälla i örondroppar och tvätta med alsol. Älsklingen tycker det gör så ont och kastar med huvudet. Så nu har Wilma ett blodigt, drygt halvcentimeters jack i kanten av örat. Mamma ringde akut veterinären som sa att det inte var någon fara. Nästa på tur att bli uppringd i panik var Lovisa på Lovans Djurcenter. Mamma berättade historien och Lovisa sa att kom in bara så fixar vi det. Så nu är Wilma både nyklippt i ansiktet (Är man där får man passa på...) och rensade öron. Det enda som ska bort är det blodiga jacket. USCH vad man får dåligt samvete! :/ 

Sen fick jag åka till tandläkaren o dra ut en tand :s Inte min favorit sysselsättning direkt. Ena hörntanden skulle bestämt inte ut ur munnen , och tanden som skulle komma sen hade väntat länge nog. Så den var på väg ner och eftersom den inte fick plats där min dumma mjölktand var fick den helt enkelt åka ner bredvid. Nu när mjölkisen är utdragen så hoppas jag den andra tanden läser kartan och hittar sin plats. Annars är det kanske tandställning som gäller för min del... blä!

Det är väl min dag i korthet.. Lite bilder ska ni få :)

image6
Wilma är så gullig :) 
image7
Jag lyckades få honom när han slickade sig om munnen :) 
image8
Wilma i full fart iväg med sin kotte! :D



Träning med Fredrika&Swea

hej :)

Igår tränade jag agility ute på elfvik med Fredrika & Swea. När Fredrika kom till bushållsplatsen började Wilma göra lite volter... hon kan ju bli sådär akrobatisk ibland :p
Ialla fall så tog vi bussen ut och byggde två 'banor'. Ett staket och en dubbelbox. Sen gick vi och rastade vovvarna i hagen. Swea som inte verkade gilla Wilma i ridhuset sprang nu runt och lekte med Wilma. :) Men sen var inte Swea intressant längre, och Swea verkade tycka samma sak om Wilma så dom nosade runt själva.
Och Wilma höll på med sina innerligt jobbiga kottar...
Som vanligt.
I alla fall, sen började vi träna! Wilma gick jättefint i slalom :) *stolt*.
Och med min vanliga tur så började det regna. Jag borde inte vara förvånad. Men vi byggde bort och kan säga att min rygg inte riktigt pallar det där med att bära två hinder på samma gång :p inte gjorde det bättre att leran sög fast skorna. Fredrikas sko ramla nästan av ;p
Ja, vi tog bussen och Wilma gillade bussen mer än på vägen dit. Hon låg bredvid Swea. i Centrum fick vi vänta 10 min- kvart för att bussen mot kottla skulle komma. Snacka om att frysa!
Min kära mamma hämtade mig på kottla så jag slapp vänta på tåget. Om man nu kunde frysa mer, vill säga.
Väl hemma insåg jag hur smutsig Wilma var. Så det var bara att kasta in henne i badet och bada henne med schampo. en ny hund :)
Wilma var jätteduktig o vi tränade kontaktfält också! :)

Ha dt bra! ;)

Längesen ...

hej

Längesen jag skrev ett inlägg men tbx igen...

om jag inte sniffat lim var det typ två veckor sen jag bloggade... så ni ska få veta vad som hänt..

Ja tränaed agility med Fredrika&Swea, Angelica&Embla, Rebecka&Axa, Kristina&Tammie, Fanny&Bonnie och Elsa&Eddie : )
Till och börja med - jag kom i tid! :p
Sen tittade vi på när några andra träna, i typ 10 minuter . Taskiga nerver som jag har var det på skakiga ben jag klev in genom ridhusdörren, där jag varit typ hundratrettiomiljoner gånger innan. Sen delade dom upp paren som vi körde i , det var 2 banor...
Jag körde med rebecka.
Det gick, - rent ut sagt - PISS, i början! Wilma var otålig och ville inte stanna innan hindret. Så det gick inge vidare.
Andra gången gick det Mycket bättre. Wilma var så duktig och jag kunde verkligen kalla mig 'stolt matte'. .. {;
Lydde mig för övrigt toppen under hela träningen! Inte ett enda smit till en enda vovve för att 'kolla in'. bara till skinkpåsen som låg bredvid balansbommen. Men det kan jag förstå... ; )
När Kristina och Fanny körde, så var alla plötsligt jätteupprörda. Jag fatta ju ingenting och satt lungt och klappade Wilma. Men när Fredrika började ringa Albano började mina nerver spöka igen.
Ja frågade vad som hade hänt och Fredrika sa att Kristinas andra hund hade SKABB! Rebecka gjorde inte saken bättre genom att säga att det smittade genom hinder! Och alla hade ju kört på de hindrerna.
Alla var arga och när Elsa sa att Eddie jättelätt tog emot sjukdomar uttryckte hon sig som:  "Jaha? Det är inte mitt problem.. "
Angelica och Rebecka gick ner för att träna lite lydnad. Vi andra satt kvar på läktaren och Fredrika försökte komma fram till Albano . Hon var rätt sur och upprepade hela tiden rösten  i telefonen: Du är nummer ett i kön.
Jaja, alla kom sen fram till att hade vi redan kört kunde vi lika gärna köra lite till. Jag tränade kontakt och fick låna Fredrikas Klicker.Inte samma klicker som jag har så jag blev lite förvirrad. Men Wilma körde på och var superduktig. :)
Nästa dag chattade jag med Fredrika och hon hade ringt albano , och de hade sagt : De smittar bara genom närkontakt.

Sen slog Wilma sitt rekord i slalom. 12 pinnar gick snabbt som sken. *stolt*

För övrigt ska jag o fredrika träna i morron på elfvik. Får skynda mig hem! Mamma hämtar mig, :) *tack* :p

Måste köpa köttbullar...


Kramar :)

Hemma igen & Lite smått lycklig :)'

Hej,

Jaha, så var man hemma i regn och rusk igen. Lite skillnad från de soliga alperna :) Men borta bra, hemma bäst, inte minst med tanke på vad som väntar i fönstret med en svans som piskar hundrafemtio slag i sekunden,
det är brunt, vitt, otroligt gulligt och med mungipor uppe vid öronen,
självklart är det Wilma :) Pappa hade hämtat henne tiddigare hos Ludde och Kerstin som var hundvakter. Eller Kerstin var ju hundvakt =P
En superduperskojig nyyhet var att jag ska få träna i ridhuset i morgon =D Ska bli otrooooligt skojigt ., Lite nervös då jag inte känner ngn . Eller joo, Fredrika och Fanny , eller fanny lite halvt men också en tjej som heter Astrid som var på nybörjarkursen :) Jaja, kommer väl över dt värsta sen får jag verkligen hoppas. Wilma och jag var ute på promenix direkt efter då jag kom hem. I regn. Men har man en överlycklig vovva som väntar i fönstret blir man helt galen och jag släppte bara mitt handbagage innanför dörren, sen var jag ute i skogen i en halvtimma! : D det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder ? hrrm, det stämmer väl inte. : P

Om 29 dagar är det intagninsprov . Shit vad jag oroar mig för allt. Jaja. I morron ska bli skojigt! :D Lite nervös men skoj!

Ha dt finfint, :)
/ Ullis & Wilma

RSS 2.0